Zorghulp (MBO niveau 1)

Senioren Respons is een thuiszorgorganisatie die op zoek is naar enthousiaste medewerkers die ons helpen onze zelfstandige senioren zo aangenaam mogelijk thuis te laten wonen.


Naast de hulp die jij biedt, krijgen je cliënten meestal ook zorg van verzorgenden, verpleegkundigen of andere hulpverleners. Deze collega’s bieden jou deskundige leiding en je helpt hen onder andere bij verzorgende taken als het wassen en aankleden van de cliënt. In de thuiszorg komen dit soort werkzaamheden minder voor, omdat je hier voornamelijk alleen bij een cliënt bent.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Boodschappen doen
  • Huishoudelijke taken (stofzuigen, bed opmaken, eten koken)
  • Spelletjes doen

Je ondersteunt mensen bij het runnen van hun huishouden. Maar ook even een praatje maken over wat er allemaal gebeurd is die dag, hoort erbij. Het uitgangspunt bij je werkzaamheden is dat je cliënt zoveel mogelijk zelf blijft doen. Daarin stimuleer je de mensen voor wie je zorgt zoveel mogelijk.

En als je ziet dat er veranderingen in de leefomgeving van je cliënt zijn, geef je dit door aan je collega’s. Als het nodig is, kan hieraan dan extra aandacht gegeven worden. Overigens heb je sowieso regelmatig werkoverleg met je collega’s en je leidinggevende. Stuur je reactie naar info@seniorenrespons.nl